Kasvatan kultaisianoutajia pienimuotoisesti. Pyrin kasvatuksessani vaalimaan terveyttä, rodunomaista luonnetta ja taipumuksia sekä rodunomaista ulkonäköä. Jokainen meillä syntynyt pentue on tarkan harkinnan tulos. Tarkkaa harkintaa pennun hankkimisen suhteen toivon myös pennunostajilta.

Jos harkitset hankkivasi kultaistanoutajaa, toivon sinun aluksi perehtyvän rotuun ja miettimään sopiiko rotu sinulle. Kultainennoutaja on sosiaalinen ja aktiivinen koira, joka kasvaessaan vaatii paljon rodunomaista toimintaa ja ehdottomasti myös hyvän peruskoulutuksen. Kerron mielelläni sinulle kokemuksiani tästä rodusta ja vastaan mieltä askarruttaviin kysymyksiin parhaani mukaan. Voit myös halutessasi tulla tutustumaan koiriini.

Ennen kuin otat yhteyttä olisi myös hyvä, että miettisit seuraavia asioita:


- Onko sinulla aikaa koiranpennulle? (Ruokinta 4 x vrk, sisäsiisteyskasvatus, sosiaalistaminen, vain lyhyet yksinolot jne)
- Minkälaiseen tarkoitukseen olet pentua hankkimassa?
- Kumpaa sukupuolta olevaa pentua toivoisit?
Luonnollisesti haluaisin myös kuulla missä asut, minkälainen on perheesi ja minkälainen on aikaisempi kokemuksesi koirista.Pentusuunnitelmista löydät tietoa Pentuja-sivuilta. Informoin tarkemmin tulossa olevasta pentueesta kotisivuillani siinä vaiheessa, kun tiineys on varmistettu. Alustavia varauksia pentuihin voi tehdä jo tällöin. Kun pennut ovat 3 viikon ikäisiä pääset tutustumaan niihin ja mikäli olet edelleen halukas ostamaan meiltä pennun, maksat varausmaksun. Tämän jälkeen varaus on molempia osapuolia sitova.

Kun tulet katsomaan pentua käymme läpi jo valmiiksi koiran hoitoon, ruokintaan, terveyteen ja koulutukseen liittyviä asioita. Käymme tarvittaessa läpi myös alustavasti kennelliiton kauppasopimusta. Pennunostajan tulee olla myös tietoinen kultaisillanoutajilla yleisimmin esiintyvistä sairauksista. Vaikka pentu on luovutushetkellä terve ja terveistä vanhemmista, se ei valitettavasti takaa sitä, etteikö ongelmia esim. nivelten suhteen voisi kehittyä jatkossa. Tähän vaikuttaa perimän lisäksi suuresti mm. pennun ruokinta, paino, liikunta tai mahdolliset traumat kasvuaikana. 5-7 kk:n iässä nivelet ovat erittäin herkkiä vaurioitumaan. Erilaiset traumat voivat tällöin aiheuttaa jopa pysyviä vaurioita. Tällaiset vauriot ovat usein hoidettavissa niin, että koira saadaan kuitenkin käytännössä oireettomaksi, joskaan jalostukseen sitä ei voida tällöin enää käyttää.

Suomen kennelliiton kauppasopimuksen liitteeksi tulee sopimus, jonka ehdot sinun tulee hyväksyä ja niitä myös noudattaa, mikäli haluat ostaa pennun meiltä. Lisäehdot ovat seuraavanlaiset:


- Koiraa ei saa myydä eikä luovuttaa eteenpäin. Myyjällä on etuosto-oikeus koiraan myyntihinnasta.
- Koira on lonkka- ja kyynärniveltutkittava sekä silmätarkastettava ostajan toimesta ennen 24 kk:n ikää.
- Koiraa tulee käyttää virallisissa näyttelyissä muutama kerta.
- Jos koiraa aiotaan käyttää jalostukseen (jolloin sen tulee täyttää rotujärjestön terveysvaatimukset), tulee asiasta neuvotella ensin kasvattajan kanssa.Luovutan pennut aikaisintaan 7 viikon ikäisenä. Pennut ovat kolme kertaa madotettuja ja eläinlääkärin tarkastamia, sekä tunnistusmerkittyjä. Ne ovat kasvaneet perheemme arjen keskellä tottuen taatusti lapsiin, toisiin koiriin, kodin ääniin ja riistaan. Pennun mukana saat Golden info-kirjan, pussillisen penturuokaa ja kattavat kirjalliset hoito-ohjeet. Liitän sinut vuodeksi myös rotujärjestö Golden Ring ry:n jäseneksi. Kaikille Rovaniemen seudulla asuville kasvateilleni järjestän myös veloituksettoman pentukurssin, sekä autan jatkossa mielelläni, mikäli erilaiset harrastukset alkavat kiinnostaa. Kauttani voit myös tilata noutajaharrastuksissa tarvittavia noutajataluttimia, dameja, pillejä ym. Suosittelen lämpimästi pennun vakuuttamista niin, että vakuutus on voimassa, kun haet pennun uuteen kotiin.

Jatkossa toivon, että kasvattieni omistajat pitävät minuun yhteyttä. Tamä on erityisen toivottavaa, mikäli pennun hoidon, kouluttamisen ruokinnan tai terveyden suhteen tulee jotain ongelmia. Luonnollisesti kuulen mielelläni myös onnistumisistanne ja kaikista arkipäivän tilanteista.