Olemme kuusihenkinen perhe Rovaniemeltä, aivan napapiirin tuntumasta. Perheeseemme kuuluvat kaksi poikaa ja kaksi tytärtä sekä vanhemmat Merja ja Pepe. Elämme monipuolisten urheiluharrastusten täyttämää lapsi- ja koiraperheen arkea.

Kultaisianoutajia meillä on ollut vuodesta 2005 lähtien. Sitä ennen meillä oli rottweilereitä, minulla lapsuudenkodissani aina syntymästäni saakka. Lasten syntymän myötä rotu kuitenkin vaihtui hieman kliseisesti ns. lapsiystävällisempään.

Kultainennoutaja on rotuna hurmannut meidät täysin. Liikkuvana perheenä meille on tärkeää, että koirat kulkevat helposti reissuillamme mukana niinkuin muutkin perheenjäsenet. Kultaistennoutajien sopeutuvainen, yhteistyökykyinen luonne sopii tällaiseen elämäntilanteeseen täydellisesti. Lisäksi arvostamme sitä, että koirien kanssa voi harrastaa monipuolisesti. Minun juoksu- ja suunnistuslenkeillä kulkee aina mukana koira. Näyttelyissä käytän koiriamme aktiivisesti. Noutajien metsästyskokeisiin harjoittelusta on muodostunut yksi rakkaimmista harrastuksistani. Minua kiinnostaa koiran oppiminen ja ennen kaikkea ohjaajan kyky kouluttaa koiraansa. Voisi sanoa, että olen itse ohjaajana jatkuvalla oppimisen polulla, kiitos koirieni. Parempia opettajia ei voisi olla. Mikä tärkeintä, kun lapset tulevat koulusta kotiin, vastassa on aina onnellisia hännänhuiskuttajia.

Kasvatan pienimuotoisesti kultaisianoutajia kennelnimellä Northborn. Ensimmäinen pentue syntyi meille 2010 helmikuussa. Pyrin pysymään mahdollisimman uskollisena jalostukselle asettamilleni tavoitteille ja jokainen yhdistelmä harkitaan hyvin tarkkaan. Turvaan mielelläni minua kokeneempien kasvattajien arvokkaaseen apuun selvittäessäni jalostusyksilöiden taustoja. Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, hyväluonteisia kultaisianoutajia, joilla olisi riittävästi rodunomaisia taipumuksia, rodunomaista ulkonäköä unohtamatta. Pyrin antamaan kasvateilleni hyvät lähtökohdat monipuoliseen harrastamiseen, unohtamatta kuitenkaan koiran tärkeintä tehtävää perheenjäsenenä, ystävänä.

Lopuksi haluan esittää isot kiitokset kaikesta saamastani avusta ja opeista kultaistennoutajien parissa Heidi Karvekselle (kennel Karvin), Elina Piipariselle (kennel Finngreen), Susanna Lindqvistille (kennel Gill's) sekä Mari Stenvallille (kennel Lordmax's).

Mukavaa, että tulit sivuillemme tutustumaan!